Nomp redo för skolstarten

Nu är det äntligen dags för HT 2013! Vi på Nomp hoppas att ni har haft ett härligt sommarlov och att både elever och lärare är laddade inför hösten!

Vi har precis gjort några uppdateringar på Nomp:

  • Ny elevöversikt i Nomp Plus
  • Ny ”kunskapskarta” där man kan se vad eleven övat på och ge guldstjärnor
  • Nytt diagram över elevens aktivitet på Nomp
  • Ett antal småförbättringar i elevdelen, bland annat för mobilen och Android

Vi jobbar även på att lägga till lite nya uppgifter som vi hoppas ni kommer att gilla!

 

Ny elevöversikt

Här kan man snabbt se läget för en enskild elev. Man kan se om eleven behöver nya uppdrag och hur mycket eleven övat under senaste veckan. elev-oversikt

Funktionen för att byta lösenord har flyttat från denna sida till elevlistan och man kan även ändra lösenordet för flera elever samtidigt om man vill.

Ny ”kunskapskarta”

I kunskapskartan syns alla uppgifter på Nomp. Ju grönare färg desto mer har eleven övat på uppgiften. Om du tycker att eleven bemästrat en uppgift eller nivå kan du stjärnmarkera den genom att klicka på den. Man kan även ta bort stjärnan genom att klicka igen.

kunskapskartan

 

Eleven ser detta i sin bild som en guldstjärna.

elev-stjarnor

 

 

 

 

Diagram över elevens aktivitet på Nomp

Med Nompix-diagrammet kan du snabbt och enkelt se när och hur mycket en elev har övat på Nomp. De blå staplarna visar hur många Nompix eleven har tjänat per dag och den orange linjen visar ackumulerade Nompix över samma tid. Diagrammet visar de senaste sex månadernas aktivitet.

nompix-diagram

 

Småförbättringar

När man använder Nomp i mobilen kunde det ibland vara svårt att se om man svarade rätt eller fel på en fråga. Nu visas detta tydligt genom att hela uppgiften blir grön vid rätt och orange vid fel.

Vi har även rättat ett problem med klockövningarna på iPad som Lovisa hörde av sig till oss om. Nu funkar klockan bra på iPad igen. Tack Lovisa! Dessutom har vi förbättrat hur flervalsfrågor fungerar på Android. Förut kunde det bli så att ett svarsklick fördes vidare till nästa fråga så man kanske fick ett fel där.

På en del datorer som har både pekskärm och tangentbord har man inte kunnat använda tangentbordet med Nomp. Nu kan man enkelt stänga av skärmtangentbordet som visas i uppgifterna och istället använda det vanliga tangentbordet.

hide-keyboard

 

Vi har också satt ihop en lista med svar till de vanligaste frågorna vi får om Nomp. Den går också att hitta längst ned på de flesta sidor i Nomp. Om du inte hittar svaret på din fråga så hör av dig till oss!

Facebooktwitter
The following two tabs change content below.
Stefan Norberg
Stefan driver Nomp.se tillsammans med Marianne.
Stefan Norberg

Latest posts by Stefan Norberg (see all)