Räkna med pengar och enheter

Hösten är här! På Nomp jobbar vi på för fullt med nya funktioner. Denna gång har vi flera nyheter:

  • Nya uppgifter: Räkna med pengar
  • Nya uppgifter: Räkna med enheter (alla räknesätten, med enhetsomvandling)
  • Övriga förbättringar
  • Tips: Jobba med Nomp på Smartboard

Räkna med pengar

Många har frågat efter uppgifter där man kan räkna med pengar. Vi har fem nya uppgifter för detta. Ett exempel är Räkna ut summan i kronor.

I en annan uppgift har man högar med pengar och ska bilda en summa med dem.

dra pengar

Räkna med enheter

Vi har även gjort uppgifter där man får räkna med enhetsomvandling med alla fyra räknesätten. Det finns uppgifter för längd, vikt och volym. Du kommer väl ihåg att det går tre teskedar på en matsked?

räkna med enheter

De nya uppgifterna återfinns på Matematik 5B, Matematik 5C och Matematik 5D. Det finns även nya läsetal kring dessa på 5D.

läsetal med enheter

Övriga förbättringar

Vi har fixat en bugg i Nomp Plus där det inte gick att ändra uppdrag där det fanns en elev på uppdraget som man inte längre var kopplad till.

Vi har ändrat så att om man har samma uppgift i flera uppdrag så räknas varje repetition bara på det ena uppdraget (det som ska lämnas in först). Om eleven ska göra 5 repetitioner av ”Addition: Upp till 5” innan måndag, och 5 repetitioner av ”Addition: Upp till 5” som ska vara klara på tisdag, så kommer eleven sammanlagt att behöva göra 10 repetitioner av ”Addition: Upp till 5” för att klara uppdragen.

Jobba med Nomp på din Smartboard

Många använder Nomp på iPad, men Nomp finns ju även som en webbplats. Oavsett om du använder Nomp i telefonen, på en padda eller en dator försöker vi göra att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt. Nomp funkar på alla moderna apparater inklusive Smartboard. Vi fick nyligen ett mail från en lärare som blev väldigt glad över att kunna gå igenom vissa uppgifter tillsammans med eleverna på sin Smartboard, något man inte kan göra med de flesta appar. Jobbar ni med Nomp på Smartboard i din skola?

Facebooktwittergoogle_plus
The following two tabs change content below.
Stefan Norberg
Stefan har en lång bakgrund som IT-konsult. Han driver Nomp.se tillsammans med Marianne.