Nytt läsår! Behöver du ändra något?

Nytt läsår, nya elever, kanske nya kollegor? Här kan du hitta beskrivningar av hur du ser till att även Nomp hänger med i det nya.

Elever som har slutat

Behöver du ta bort några elever som har slutat? Här kan du se hur du gör det.

Tänk på att om du är ansluten till en skollicens och det finns andra lärare som också är kopplade mot eleverna så behöver de andra lärarna också ta bort eleverna på samma sätt. Du kan se vilka elever som räknas till skollicensen, och även ta bort elever, under licenshanteringen i Nomp Plus. Här kan du läsa mer om det.

Nya elever

Har du fått några nya elever? Här kan du se hur du lägger till nya elever i Nomp Plus.

Tänk på att om eleverna redan sedan tidigare har egna Nomp-användare så fungerar det annorlunda mot om du ska skapa nya elevanvändare åt dem. Då behöver eleverna logga in och lägga till dig som sin vuxen först.

Elever som har bytt lärare

Det enklaste sättet att flytta elever från en lärare till en annan i Nomp Plus är att först bli kollegor i Nomp Plus. Det går bra även om ni inte är på samma skollicens utan till exempel har varsin lärarlicens. Här kan du se hur det går till att föra över elever till en annan lärare som har Nomp Plus.

Lärare som har slutat

Har någon lärare som är ansluten till er skollicens slutat? Du kan ta bort läraren från skollicensen så att lärarens elever inte längre räknas till skollicensen. Här kan du se hur du gör det.

Nya lärare

Är det en ny lärare som ska ansluta sig till er skollicens? Här kan du läsa hur en lärare gör för att ansluta sig till en skollicens.

Något annat?

Har du några andra frågor som gäller detta eller något annat som handlar om Nomp eller Nomp Plus, så mejla gärna till oss!

Facebooktwittergoogle_plus
The following two tabs change content below.
Marianne Norberg
Marianne har över femton års erfarenhet som systemutvecklare, i huvudsak med att konstruera börssystem. Hon driver Nomp.se tillsammans med Stefan.
Marianne Norberg

Latest posts by Marianne Norberg (see all)