Talsyntes i Nomp på Windows

talsyntes_windows

Nomp har talsyntes, så att man kan få frågorna upplästa. Nomp använder emellertid den inbyggda talsyntesen som kan finnas i webbläsaren, så det fungerar bara på de kombinationer av apparat/webbläsare som har stöd för det. Hittills har det bara gällt iPad, iPhone, Safari på Mac samt Chrome på Mac.

Nyligen kom det dock en uppdatering av Windows 10 version 1607 som innehåller stöd för talsyntes, så nu kan talsyntes även fungera i Nomp när man använder webbläsaren Edge på Windows. Den här Windows-uppdateringen kom den 2:a augusti. Så det kan vara något att prova om du använder Nomp på Windows och har möjlighet att uppdatera!

Om talsyntesen finns på plats och fungerar så kommer det att synas i form av en högtalarsymbol i uppgiften, som man kan klicka på. Det är den som pilen pekar på i bilden ovan. Om inte högtalaren är där så har man inte inbyggd talsyntes i sin webbläsare.

Facebooktwitter
The following two tabs change content below.
Marianne Norberg
Marianne driver Nomp.se tillsammans med Stefan.