Nytt i Nomp Plus: Filtrera bort uppgifter som eleverna redan haft i uppdrag

Ibland när man gör uppdrag i Nomp Plus kanske man vill undvika att ha med uppgifter som eleverna haft i uppdrag förut.

Nu har vi lagt till ett filter för det! Så här fungerar det:

  1. Välj vilka elever som ska få uppdraget. skapa_uppdrag_steg_1
  2. När du ska välja uppgifterna på uppdraget, aktivera filtret ”Göm uppgifter som getts i uppdrag förut”. Det är vanligtvis en bra idé att också aktivera ”Göm uppgifter från aktiva uppdrag”, om du verkligen vill undvika att eleverna behöver göra samma uppgifter flera gånger.skapa_uppdrag_filter
  3. Nu kommer du bara kunna välja mellan uppgifter som de valda eleverna inte haft på uppdrag förut. Detta påverkas alltså av vilka elever du valt i steg ett.

Följande är bra att veta om hur filtret fungerar:

  • Det räcker med att någon av de elever du valt till uppdraget har haft uppgiften på uppdrag för att den ska filtreras bort. Om du till exempel gjort individuella uppdrag till någon av eleverna så kommer även uppgifterna som var med där räknas som att de varit med på uppdrag förut.
  • Filtret tittar bara på uppdrag som är aktiva eller arkiverade. Om du helt tagit bort ett uppdrag (genom att markera det under ”Arkiverade uppdrag” och klicka på ”Ta bort uppdrag”) så kommer uppgifterna på det uppdraget inte räknas som att de varit med på uppdrag förut.
  • Även uppdrag från dina kollegor i Nomp Plus räknas. Om någon av dina kollegor i Nomp Plus gett någon av de valda eleverna en uppgift i uppdrag tidigare, så räknas den också som att den varit med i uppdrag förut. Däremot om eleverna fått en uppgift i uppdrag av en Nomp Plus-användare som inte är din kollega i Nomp Plus, så räknas det inte.

 

Facebooktwitter
The following two tabs change content below.
Marianne Norberg
Marianne driver Nomp.se tillsammans med Stefan.
Marianne Norberg

Latest posts by Marianne Norberg (see all)