Använder du Google Classroom? Då har vi en bra nyhet för dig i Nomp Plus!

Du som använder Google Classroom kan nu importera dina elever från Google Classroom till Nomp Plus.

Om du vill göra detta är det första du gör att gå till ”Grupper” och klicka på ”Synka med Google Classroom”. Om du har Google Classroom så prova gärna, du kommer ha möjlighet att avbryta längre fram om du vill.

Första gången du gör detta kommer du att behöva välja Google-användare och ge Nomp tillåtelse att läsa från Google Classroom.

Det första steget är att du väljer vilka klasser du vill synka:

När du har valt den klass eller klasser som du vill synka klickar du på ”Nästa”-knappen. Då kommer du få se vad resultatet kommer bli:

Här ser du precis hur många grupper som kommer läggas till eller tas bort, och hur många elever som kommer läggas till eller tas bort. Om det ser bra ut så kan du klicka på ”Synkronisera” så kommer synkroniseringen att utföras.

Om du redan har dina elever i Nomp Plus, så behöver du vara lite försiktig. Innan du synkroniserar måste du se till att de har samma användarnamn i Nomp som de har e-postadresser i Google Classroom. Annars kommer de att få dubbla användare. Du kan läsa mer om det här.

De nya eleverna kan nu logga in med Google-inloggning. Om du också vill att de ska kunna logga in i någon av apparna behöver du sätta ett Nomp-lösenord åt dem. Det kan du göra under ”Elever”.

När du senare gör ändringar i Google Classroom, som att till exempel lägga till eller ta bort elever, så kan du göra om synkroniseringen från Nomp Plus för att få samma ändringar genomförda där.

Här visar Stefan hur det går till att importera elever från Google Classroom till Nomp Plus:

Facebooktwitter
The following two tabs change content below.
Marianne Norberg
Marianne driver Nomp.se tillsammans med Stefan.
Marianne Norberg

Latest posts by Marianne Norberg (see all)